Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Τμήματος Ε&ΤΤ που πληρούν τις προϋποθέσεις του εσωτερικού κανονισμού του Τμήματος και θέλουν να εκπονήσουν πτυχιακή εργασία ότι είναι διαθέσιμα τα κάτωθι θέματα πτυχιακών εργασιών:

 

  1. Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός ενεργών υμενίων συσκευασίας από πολυγαλακτικό οξύ/κιτρικό τριαιθυλεστέρα και υβρίδια φυσικού ζεόλιθου/ευγενόλης/κιτράλης/κιναμαλδεϋδης.
  2. Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός ενεργών υμενίων συσκευασίας από πολυγαλακτικό οξύ/κιτρικό τριαιθυλεστέρα και κανέλα/γαρύφαλλο/κουρκουμά
  3. Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός ενεργών υμενίων συσκευασίας από πολυγαλακτικό οξύ/κιτρικό τριαιθυλεστέρα και νανοεπικαλύψεων καρβακρόλης/κιτράλης/κιναμαλδεϋδης/ευγενόλης με την τεχνική κορόνα.
  4. Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός ενεργών υμενίων συσκευασίας από ζελατίνη και υβρίδια φυσικού ζεόλιθου/ευγενόλης/κιτράλης/κιναμαλδεϋδης
  5. Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός ενεργών υμενίων συσκευασίας από ζελατίνη και κανέλα/γαρύφαλλο/κουρκουμά.
  6. Ανάπτυξη υλικών συσκευασίας τροφίμων με τρισδιάστατη εκτύπωση
  7. Ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμας άλμης στον έλεγχο διάρκειας ζωής βρώσιμων ελαίων.
  8. Εφαρμογή εκχυλισμάτων φύλλων ελιάς ως νανοεπικαλύψεις με την τεχνική κορόνα στην αύξηση διάρκειας ζωής βρώσιμων ελαίων
  9. Εφαρμογή νανοδομών καζεϊνης αιθερίων ελαίων ως καινοτόμα βρώσιμα συντηρητικά κρεατοσκευασμάτων

 

Παρατηρήσεις:

Οι προτεινόμενοι τίτλοι είναι ενδεικτικοί και το τελικό θέμα συν-διαμορφώνεται μετά από επικοινωνία με τον κο. Γιαννακά.

Σε όλα τα θέματα υπάρχει επικουρία και συν-επίβλεψη από τουλάχιστον ένα ΥΔ (κος Καραμπάγιας, κος Ζαχαριουδάκης και κος Κεχαγιάς) και ένα μέλος ΕΔΙΠ (κα. Λεοντίου και κα. Κατερινοπούλου)