Γαστρονομικό σεμινάριο «Η Γαστρονομία στην Επιστήμη»

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών διοργάνωσε γαστρονομικό σεμινάριο την Πέμπτη 15/5/2025 στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο με θέμα: «Η Γαστρονομία στην Επιστήμη».

Εισηγητές του σεμιναρίου από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας ήταν ο κ. Θωμάς Μπακοδήμος, Executive Clinical Chef και ο κ. Κωνσταντίνος Πίτσιος, Executive Pastry Chef.

Γαστρονομικό σεμινάριο «Η Γαστρονομία στην Επιστήμη» Εισηγητές του σεμιναρίου από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας ήταν ο κ. Θωμάς Μπακοδήμος, Executive Clinical Chef και ο κ. Κωνσταντίνος Πίτσιος, Executive Pastry Chef.

Οι βραβευμένοι chef δημιούργησαν αλμυρά και γλυκά πιάτα με τις τεχνικές της υψηλής γαστρονομίας και μέσα από τις δημιουργίες τους παρουσίασαν το ρόλο της επιστήμης στη γαστρονομία και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε πιάτο.

Στη γευστική εκδήλωση, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων κ. Γρηγόρης Μπεληγιάννης, τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος κκ. Γιώργος Κεχαγιάς, Άρης Γιαννακάς, Νίκος Ανδρίτσος, Γιάννης Καραμπάγιας, Όλγα Μαλισόβα, Βασίλης Τριανταφυλλίδης, Αρετή Λεοντίου και Κατερίνα Κατερινοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Γιάννης Φαρμάκης, ο κ. Σάββας Βλάχος, Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΔΕ, καθώς και πολλοί φοιτητές του Τμήματος