Ενημερωτικό Δελτίο της Κοινωνικής Μέριμνας

Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει ως κεντρικό σκοπό την ενίσχυση των Δομών Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών και την υποστήριξη των Φοιτητών που προέρχονται από Ευαίσθητες/Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες. Παράλληλα, σκοπός της Δράσης είναι η παροχή ισότιμης εκπαίδευσης, ευκαιριών και προσβασιμότητας σε όλους τους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ενημερώσεις- Επικείμενες δράσεις

1. Διαδικτυακό Σεμινάριο 6 Απριλίου – Η Προσβασιμότητα στο Προσκήνιο

Στις 6 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ., η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Η Προσβασιμότητα στο προσκήνιο”.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδειχθεί η σημασία της προσβασιμότητας τόσο στο φυσικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον, καθώς είναι ένα θέμα που είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο αφορά όλους μας.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική από τη διερμηνέα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Δρ. Ειρήνη Γ. Ανδρικοπούλου.
Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα σταλεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://socialwelfare.upatras.gr/diadiktyako-seminario-6-aprilioy-i-pro/

2. Εργαστήριο επαγγελματικής ανάπτυξης: “Πώς θα διαμορφώσω αποτελεσματικό βιογραφικό”

Η Κοινωνική Μέριμνα διοργανώνει δωρεάν βιωματικό εργαστήριο (workshop) ανάπτυξης δεξιοτήτων αυτοπαρουσίασης και δικτύωσης με την αγορά εργασίας με τίτλο “Πώς θα διαμορφώσω αποτελεσματικό βιογραφικό”, μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου αντίστοιχου εργαστηρίου. Απευθύνεται σε φοιτητές Ευπαθών/ Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων. Το εργαστήριο θα είναι διάρκειας 240’ (4 ώρες) και θα πραγματοποιηθεί στις 11/04/2022 και 13/04/2022 (2 ώρες ανά ημέρα). Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://socialwelfare.upatras.gr/workshop-gia-syntaxi-viografikoy-simeiomato/

3. Σεμινάρια επιμόρφωσης μελών ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού

Η Κοινωνική Μέριμνα διοργανώνει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια που απευθύνονται σε μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Διοικητικούς Υπαλλήλους σε θέματα δημιουργίας προσβάσιμων αρχείων Word, PowerPoint, Excel και PDF. Η εκπαίδευση είναι διάρκειας 1 ώρας και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Zoom) σε μηνιαία βάση.
Για τους μήνες Απρίλιο – Μάϊο έχουν οριστεί οι εξής ημερομηνίες και ώρες:
Πέμπτη, 14 Απριλίου στις 10 π.μ.
Τρίτη, 17 Μαΐου στη 1μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://socialwelfare.upatras.gr/seminaria-epimorfosis-melon-dep-kai-d/

4. Δράσεις του Γραφείου Ιατρικής Στήριξης

Το Γραφείο Ιατρικής Υποστήριξης πραγματοποιεί δράσεις εξωστρέφειας και ενημέρωσης της Πανεπιστημιακής κοινότητας και των ευρύτερων συλλόγων (τοπικοί φορείς και σύλλογοι ΑμεΑ) για τις δωρεάν υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας και Ιατρικής Υποστήριξης που προσφέρονται από την Κοινωνική Μέριμνα.
Για την προώθηση της δράσης, στάλθηκε άρθρο στο ψηφιακό περιοδικό @up του Πανεπιστημίου για το τρέχον τεύχος και το Σάββατο 2/4 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στον ραδιοφωνικό σταθμό UPfm.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η έναρξη των αθλητικών δράσεων της Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης φοιτητών με αναπηρία ή/και χρόνια νοσήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://socialwelfare.upatras.gr/2022/01/20/symmetochi-se-athlitikes-draseis/


Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας

Οι υπηρεσίες είναι ΔΩΡΕΑΝ και διατηρούν απόλυτα το προσωπικό απόρρητο με βάση τις κείμενες νομοθεσίες (GDPR)

Ψυχοκοινωνική και Συμβουλευτική Στήριξη
Ψυχολογική Στήριξη
Ιατρική Υποστήριξη και Φυσικοθεραπείες
Υπηρεσίες Ψηφιακής Προσβασιμότητας
Επαγγελματική Συμβουλευτική
Υποτροφίες οικονομικής ενίσχυσης
Μετακίνηση Φοιτητών με Αναπηρία