Η πιο πρόσφατη δράση του Τμήματος  Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων αφορά σε ένα προϊόν το Ελ-yum που το παράγει η ΓΑΙΑ Α.Ε. (εταιρεία στο Αγρίνιο) και δημιουργήθηκε από μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος (Μαρία Δημητρακούδα, Χριστιάνα Χαϊντάρι, Αμαρίλντο Ντρέκα, Γεώργιος Ιορδανίδης, Νικόλαος Βαγγέλη, Σοφία Ξημητρούδη, Ταρσηζία Αγγελάρη) με την αρωγή των καθηγητών τους (Άρης Γιαννακάς και Νίκος Ανδρίτσος) με σκοπό τη συμμετοχή του Τμήματος στον ετήσιο Πανελλήνιο διαγωνισμό ECOTROPHELIA  που γίνεται υπό την αιγίδα του  Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ). Στη συμμετοχή βοήθησε και το αντίστοιχο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το προϊόν είναι έτοιμο σχεδόν για το διαγωνισμό που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα και το έχουν δειγματίσει οι φοιτητές μας στους κατοίκους του Αγρινίου με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη στήριξη του Δήμου. Το Ελ-yum θα παρουσιαστεί επίσης στο Συνέδριο “Δυτικά Επιχειρείν 2022” που θα γίνει στο Αγρίνιο το Σάββατο 18 Ιουνίου.

https://www.agrinionews.gr/dytika-epicheirein-2022-oi-epicheiriseis-poy-symmetechoyn-stin-ekthesi-topikon-proionton-amp-geysignosia/