ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το   Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνουν ομιλία – εκδήλωση με θέμα “Προστατεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά από τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής” με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Καρτάλη, Καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: Η   νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Κρυσταλλία Μαντζανά. Η Πρόεδρος του Σωματείου ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου    κ. Σούλα Μπαρτζιώκα καθώς και οι Διευθυντές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μαγνησίας Πολύζος Γεώργιος και Σωκράτης Σαβελίδης. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ένωση δημοσιογράφων Θεσσαλίας – Στερεάς  Δημήτρης Χορταργιάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου  2024 και ώρα 7.30 μ. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενία Βόλου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου με τη συνοδεία του Καθηγητή τους  Βασίλη Αγροκώστα  στην κιθάρα και η Χορωδία του 16ου  Δημοτικού  Σχολείου Βόλου με την καθηγήτριά τους  Βέρα Κυριακοπούλου.

 

Σύντομο Βιογραφικό του Ομιλητή

Ο Κων/νος Καρτάλης είναι Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή καθώς και της αντίστοιχης Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής. Έχει διατελέσει μέλος του Επικουρικού Οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Γραφείου Εκπαίδευσης της UNESCO. Kατά το διάστημα 2007-2012 διετέλεσε βουλευτής στον Νομό Μαγνησίας.

Επισυναπτόμενα:

Αρχείο
Περιγραφή