Εικόνα Σημαντικό Μήνυμα

Λόγω της πανδημίας που έχει ενσκήψει και βάσει των ισχυόντων κανόνων, οι οποίοι απαιτούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση μαθημάτων με φυσική παρουσία, το Πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι κατά το Χειμερινό Εξάμηνο 2020/2021 τα μαθήματα του Τμήματος θα πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο της «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης». Ειδικότερα το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων αποφάσισε: (α) τη διεξαγωγή όλων των υποχρεωτικών προπτυχιακών μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου μέσω διαδικτύου με τη χρησιμοποίηση σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. (β) τα φροντιστήρια και οι εργαστηριακές ασκήσεις στην πλειονότητα τους θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης με τη συμμετοχή κατ’ ανώτατο όριο έως 30 φοιτητών. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι φοιτητές του Τμήματος που διαθέτουν ήδη κωδικούς (Β’ έτος) καλούνται να εγγραφούν άμεσα στο eclass σε όσα μαθήματα επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Για τους φοιτητές του Α’ εξαμήνου και μέχρι την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και την παραλαβή των κωδικών τους παρακολούθηση των διαλέξεων θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας skype for business. Σε κάθε περίπτωση ΟΛΟΙ οι φοιτητές οφείλουν να ελέγχουν καθημερινά τις ανακοινώσεις τόσο των διδασκόντων του κάθε μαθήματος, αλλά και της Γραμματείας του Τμήματος.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν κανονικά τη Δευτέρα 5/10/2020. Για το Β´ έτος παρακαλούνται οι φοιτητές να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των διδασκόντων. Το ωρολόγιο πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

Οδηγίες για την πλατφόρμα eclass

  • Site: upatras.gr
  • Το πλήρες εγχειρίδιο φοιτητή για το eclass θα το βρείτε εδώ. Οι πιο χρήσιμες ενότητες είναι οι: «Εγγραφή σε μάθημα», «Ανακοινώσεις», «Έγγραφα» και «Εργασίες».
  • Οι πρωτοετείς φοιτητές πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα eclass, οδηγίες εδώ, επιλέξτε «Διαδικασία Εγγραφής → Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί φοιτητές». Η εγγραφή στο eclass μπορεί να γίνει μόνο αφότου οι πρωτοετείς παραλάβουν τον ιδρυματικό τους λογαριασμό από το Πανεπιστήμιο. Η παραλαβή θα είναι ηλεκτρονική και θα γίνει μετά την ηλεκτρονική εγγραφή του φοιτητή για την οποία θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση από τη Γραμματεία του Τμήματος.

 

Οδηγίες για το Skype for Business

  • Μία από τις πλατφόρμες για τις τηλεδιαλέξεις που χρησιμοποιείται στο Παν. Πατρών είναι το Skype for Business. Οι φοιτητές μπορούν να συνδέονται στις τηλεδιαλέξεις με το Skype for Business, από συστήματα Windows, MacOS, Android ή iOS. Μπορείτε να δείτε τους αναλυτικούς οδηγούς συμμετοχής εδώ.
  • Για να συνδέονται στο SfB οι πρωτοετείς φοιτητές, που δεν έχουν παραλάβει τον ιδρυματικό λογαριασμό τους μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες εδώ.

 

Οδηγίες για το Teams

  • Η δεύτερη πλατφόρμα για τις τηλεδιαλέξεις που χρησιμοποιείται στο Παν. Πατρών είναι το Teams. Οι φοιτητές μπορούν να συνδέονται στις τηλεδιαλέξεις με το Teams από συστήματα Windows, MacOS, Linux, Android ή iOS. Μπορείτε να δείτε τους αναλυτικούς οδηγούς εγγραφής σε μαθήματα και συμμετοχής στις τηλεδιαλέξεις εδώ.
  • Για να συνδέονται στις τηλεδιαλέξεις με το Teams οι πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουν παραλάβει τον ιδρυματικό λογαριασμό τους, μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες εδώ.

 

Οδηγίες για το Zoom

  • Η τρίτη πλατφόρμα για τις τηλεδιαλέξεις που χρησιμοποιείται στο Παν. Πατρών είναι το Zoom. Οι φοιτητές μπορούν να συνδέονται στις τηλεδιαλέξεις με το Zoom από συστήματα Windows, MacOS, Linux, Android ή iOS. Μπορείτε να δείτε τους αναλυτικούς οδηγούς συμμετοχής στις τηλεδιαλέξεις εδώ.
  • Zoom video tutorials εδώ.

 

Τεχνική υποστήριξη

Για την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη λειτουργεί αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή (2610997777), και αντίστοιχα ηλεκτρονική διεύθυνση ().

 

Ανακοινώσεις Τμήματος και Γραμματείας

Οι φοιτητές να πρέπει να παρακολουθούν καθημερινά τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στο site του Τμήματος, ειδικά αυτές που αφορούν του προπτυχιακούς, αλλά και το πανεπιστημιακό τους email.

 

Σύνδεσμοι προς τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου

 

Στοιχεία επικοινωνίας μελών του Τμήματος

 

Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι

Ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος έχει την ευθύνη να ενημερώνει και να συμβουλεύει τους φοιτητές σχετικά με ζητήματα που αφορούν το Πρόγραμμα Σπουδών, καθώς επίσης να τους βοηθά να οργανώσουν ορθολογικότερα το προσωπικό πρόγραμμα των σπουδών τους. Ο φοιτητής, αφού μελετήσει προσεκτικά τον Οδηγό Σπουδών που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος, μπορεί να επικοινωνεί με τον/την Υπεύθυνο/η του έτους μόνο μέσω e-mail (για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία), όπου θα πρέπει να αναφέρει το ζήτημα που τον απασχολεί και τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας.

 

Τσιάμης Γεώργιος, Αναπλ. Καθηγητής, Προσωρινός Πρόεδρος του Τμ. ΕΤΤ

Κεχαγιάς Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής

Στυλιαράς Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής

 

Για ζητήματα σχετικά με τις εγγραφές, τις δηλώσεις μαθημάτων, τη βαθμολογία, τις ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή των μαθημάτων κ.λ.π. οι φοιτητές πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία.