upfest2023

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου- Πατρών, συνεργάζονται για 17η συνεχή χρονιά παρουσιάζοντας την παράσταση «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΫΝΕΡ» του ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στις  9.15 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.


Στο πλαίσιο διοργάνωσης του Φεστιβάλ Υποδοχής Νέων Φοιτητών «Welcome to UP 2023», θα πραγματοποιηθεί Οργανωμένη ξενάγηση των φοιτητών το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 εντός της πόλης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, από την «Δρω» – κίνηση πολιτών Αιτωλοακαρνανία.

Αφετηρία –Δημοτικό παρκινγκ (πρώην σφαγεία), ώρα 11: 30 π.μ


«ΟΙ ΟΡΜΗΤΕΣ» στο WelcomeUP με την «ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΤΩΣΗ» το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στις 21:15 στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Η Χοροθεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών «Ορμήτες» συμμετέχει στο Φεστιβάλ υποδοχής πρωτοετών φοιτητών «WelcomeUP» με μια performance αφιερωμένη στις γυναίκες που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν βία και κακοποίηση, σ’ εκείνες που έφυγαν και σε εκείνες που είναι εδώ και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Η performance «Ανοδική Πτώση» καυτηριάζει το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, φαινόμενο βαθιά κοινωνικό, το οποίοξεπερνά τα όρια της φυλής και της κοινωνικής τάξης. Τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών αυξάνονται και το τελευταίο διάστημα βρίσκονται αδιάλειπτα στην επικαιρότητα. Πολλές γυναίκες παλεύουν στις ΜΕΘ για να κρατηθούν στη ζωή ενώ άλλες χάνουν τη ζωή τους