1η συμμετοχή του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2022 με το καινοτόμο προϊόν Ελ-yum

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγρίνιο, 12 Ιουλίου 2022 Το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε για πρώτη φορά στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2022 για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα, που διοργανώθηκε για 12η συνεχή χρονιά από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Το Τμήμα ΕΤΤ συμμετείχε στο διαγωνισμό με το καινοτόμο προϊόν Ελ-yum. Το Ελ-yum αποτελεί προϊόν έρευνας και ανάπτυξης των Τμημάτων ΕΤΤ και Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής των Πανεπιστημίων Πατρών και Αιγαίου αντίστοιχα, με την εταιρεία ΓΑΙΑ (Gaea Products S.A.). Το προϊόν συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία του ECOTROPHELIA 2022, η…
Περισσότερα

Εθνικός Διαγωνισμός Ecotrophelia & παράλληλες εκδηλώσεις

Η στιγμή για τον 12ο Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA πλησιάζει! Το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων θα είναι εκεί, με το πολύ καινοτόμο προϊόν Ελ-yum!!! Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, δια ζώσης, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα και θα πλαισιωθεί από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις: –  Έκθεση καινοτόμων προϊόντων: θα παρουσιάζονται τα συμμετέχοντα στον Διαγωνισμό προϊόντα, ώστε να τα γνωρίσει το κοινό (ανοιχτή από τις 13.00, στην αίθουσα Athens View). –  Ενημερωτική Εκδήλωση, με θέμα «Σύγχρονη Εκπαίδευση & Βιομηχανία Τροφίμων: Μαζί για τις δεξιότητες της νέας γενιάς», στις 13:00, στην Αίθουσα Horizon. Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών…
Περισσότερα

Νέο Διατροφικό προϊόν από το Τμήμα ΕΤΤ

Η πιο πρόσφατη δράση του Τμήματος  Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων αφορά σε ένα προϊόν το Ελ-yum που το παράγει η ΓΑΙΑ Α.Ε. (εταιρεία στο Αγρίνιο) και δημιουργήθηκε από μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος (Μαρία Δημητρακούδα, Χριστιάνα Χαϊντάρι, Αμαρίλντο Ντρέκα, Γεώργιος Ιορδανίδης, Νικόλαος Βαγγέλη, Σοφία Ξημητρούδη, Ταρσηζία Αγγελάρη) με την αρωγή των καθηγητών τους (Άρης Γιαννακάς και Νίκος Ανδρίτσος) με σκοπό τη συμμετοχή του Τμήματος στον ετήσιο Πανελλήνιο διαγωνισμό ECOTROPHELIA  που γίνεται υπό την αιγίδα του  Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ). Στη συμμετοχή βοήθησε και το αντίστοιχο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το προϊόν είναι έτοιμο σχεδόν για…
Περισσότερα
Εικόνα Εκδηλώσεις Τμήματος

Εκδήλωση στο ΤΕΕ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ και υπό την αιγίδα του εκδήλωση των φοιτητών των μαθημάτων “Μεθοδολογία Παραγωγής Πολιτισμικών και Πολυμεσικών Τίτλων” του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και “Εφαρμογές Πληροφορικής στην Τεχνολογία Τροφίμων” του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πέντε ομάδες φοιτητών από τα δύο τμήματα παρουσίασαν εφαρμογές πολυμέσων πάνω σε θέματα τροφίμων. Οι εφαρμογές αφορούσαν σε μέλι, γιαούρτι, σοκολάτα, βότανα και κρασί, ιστορικά στοιχεία, παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής τους καθώς και…
Περισσότερα

Συμμετοχή Φοιτήτριας σε Διαγωνισμό

Η φοιτήτρια του 1ου έτους Αγγελάρη Ταρσηζία συμμετείχε στον Διαγωνισμό 3D εκτύπωσης πρωτότυπου σχεδιασμού που πραγματοποίησε η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα η Μονάδα Ψηφιακής Προσβασιμότητας, με την αρωγή της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης (ΒκΠ). Κεντρικό θέμα του διαγωνισμού ήταν η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) και πως η χρήση της μπορεί να βοηθήσει Άτομα και κυρίως Φοιτητές με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους, αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το Τμήμα της εύχεται καλή επιτυχία.
Περισσότερα
Εικόνα Εκδηλώσεις Τμήματος

Επίσκεψη φοιτητών τμήματος στην εταιρεία Gaea Products S.A.

Στο πλαίσιο ενδιαφέροντος που είχε εκφράσει προς τους φοιτητές του το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων για τη συμμετοχή του στον 12ο ετήσιο εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα, ομάδα φοιτητών του Τμήματος, συνοδευόμενη από τους Επίκουρους Καθηγητές Άρη Γιαννακά και Νικόλαο Ανδρίτσο, επισκέφθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Gaea Products S.A. στο Αγρίνιο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας και συμμετοχής στον ανωτέρω διαγωνισμό, μαζί και με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων…
Περισσότερα
Εικόνα Εκδηλώσεις Τμήματος

Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο

Την Τρίτη 22/3/2022 επισκέφθηκαν το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Αγρίνιου στα πλαίσια της δράσης «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο». Οι μαθητές παρακολούθησαν μία παρουσίαση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Τμήματος και των δυνατοτήτων και ευκαιριών που δίνονται στους φοιτητές και τους αποφοίτους για συνέχιση των σπουδών τους και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από μέλη ΔΕΠ ξεναγήθηκαν στους χώρους του Τμήματος, παρακολούθησαν μέρος της εργαστηριακής άσκησης που διεξαγόταν παρουσία των φοιτητών και είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στα ερευνητικά εργαστήρια, όπου είδαν από κοντά τις σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα με τα…
Περισσότερα