Συμμετοχή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2024
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ) της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2024 για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα, που διοργανώθηκε για 14η χρονιά από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Το Τμήμα ΕΤΤ συμμετείχε στο διαγωνισμό με το καινοτόμο προϊόν Nut-u-roll.
ΠερισσότεραΣυμμετοχή του Τμήματος στην 8η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ
Στο πλαίσιο της έντονης εξωστρέφειας που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια, το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε στην 8η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ, η οποία διεξήχθη το διάστημα 25-27 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΠερισσότεραΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΤΤ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ECOTROPHELIA 2023
Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ) της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2023 για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα, που διοργανώθηκε για 13η χρονιά από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Το Τμήμα ΕΤΤ συμμετείχε στο διαγωνισμό με δύο καινοτόμα προϊόντα, τα For God’s shake και Dip into health
ΠερισσότεραΣυμμετοχή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στις εργασίες του Regional Growth Conference 2023
Μεγάλη και μαζική ήταν η συμμετοχή των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και ΤεχνολογίαςΤροφίμων στις εργασίες του Regional Growth Conference 2023 που διεξήχθη το διάστημα 16-18Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και το οποίο διοργάνωσε τοΠανεπιστήμιο Πατρών. Φέτος ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η δράση έλαβε χώρα, ενώαποτελεί πλέον θεσμό για το Πανεπιστήμιό μας και την ευρύτερη περιοχή ));
ΠερισσότεραΣυμμετοχή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων και του Πανεπιστημίου Πατρών
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας στην επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) και το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), το Σάββατο 1η Απριλίου στην Πάτρα.
ΠερισσότεραΕκπαιδευτική Εκδρομή Τμήματος Ε.Τ.Τ στα Ιωάννινα
Οι τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ) συμμετείχανσε εκπαιδευτική εκδρομή που διοργάνωσε το Τμήμα ΕΤΤ στα Ιωάννινα στις 29-30 Νοεμβρίου,με διδάσκοντες-συνοδούς τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Ιωάννη Καραμπάγια και τον ΕπίκουροΚαθηγητή κ. Νικόλαο Ανδρίτσο.
Περισσότερα1η συμμετοχή του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2022 με το καινοτόμο προϊόν Ελ-yum
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγρίνιο, 12 Ιουλίου 2022 Το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε για πρώτη φορά στον εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2022 για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα, που διοργανώθηκε για 12η συνεχή χρονιά από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Το Τμήμα ΕΤΤ συμμετείχε στο διαγωνισμό με το καινοτόμο προϊόν Ελ-yum. Το Ελ-yum αποτελεί προϊόν έρευνας και ανάπτυξης των Τμημάτων ΕΤΤ και Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής των Πανεπιστημίων Πατρών και Αιγαίου αντίστοιχα, με την εταιρεία ΓΑΙΑ (Gaea Products S.A.). Το προϊόν συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία του ECOTROPHELIA 2022, η…
ΠερισσότεραΕθνικός Διαγωνισμός Ecotrophelia & παράλληλες εκδηλώσεις
Η στιγμή για τον 12ο Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA πλησιάζει! Το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων θα είναι εκεί, με το πολύ καινοτόμο προϊόν Ελ-yum!!! Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, δια ζώσης, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα και θα πλαισιωθεί από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις: – Έκθεση καινοτόμων προϊόντων: θα παρουσιάζονται τα συμμετέχοντα στον Διαγωνισμό προϊόντα, ώστε να τα γνωρίσει το κοινό (ανοιχτή από τις 13.00, στην αίθουσα Athens View). – Ενημερωτική Εκδήλωση, με θέμα «Σύγχρονη Εκπαίδευση & Βιομηχανία Τροφίμων: Μαζί για τις δεξιότητες της νέας γενιάς», στις 13:00, στην Αίθουσα Horizon. Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών…
ΠερισσότεραΝέο Διατροφικό προϊόν από το Τμήμα ΕΤΤ
Η πιο πρόσφατη δράση του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων αφορά σε ένα προϊόν το Ελ-yum που το παράγει η ΓΑΙΑ Α.Ε. (εταιρεία στο Αγρίνιο) και δημιουργήθηκε από μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος (Μαρία Δημητρακούδα, Χριστιάνα Χαϊντάρι, Αμαρίλντο Ντρέκα, Γεώργιος Ιορδανίδης, Νικόλαος Βαγγέλη, Σοφία Ξημητρούδη, Ταρσηζία Αγγελάρη) με την αρωγή των καθηγητών τους (Άρης Γιαννακάς και Νίκος Ανδρίτσος) με σκοπό τη συμμετοχή του Τμήματος στον ετήσιο Πανελλήνιο διαγωνισμό ECOTROPHELIA που γίνεται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ). Στη συμμετοχή βοήθησε και το αντίστοιχο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το προϊόν είναι έτοιμο σχεδόν για…
ΠερισσότεραΕκδήλωση στο ΤΕΕ
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ και υπό την αιγίδα του εκδήλωση των φοιτητών των μαθημάτων “Μεθοδολογία Παραγωγής Πολιτισμικών και Πολυμεσικών Τίτλων” του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και “Εφαρμογές Πληροφορικής στην Τεχνολογία Τροφίμων” του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πέντε ομάδες φοιτητών από τα δύο τμήματα παρουσίασαν εφαρμογές πολυμέσων πάνω σε θέματα τροφίμων. Οι εφαρμογές αφορούσαν σε μέλι, γιαούρτι, σοκολάτα, βότανα και κρασί, ιστορικά στοιχεία, παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής τους καθώς και…
ΠερισσότεραΣυμμετοχή Φοιτήτριας σε Διαγωνισμό
Η φοιτήτρια του 1ου έτους Αγγελάρη Ταρσηζία συμμετείχε στον Διαγωνισμό 3D εκτύπωσης πρωτότυπου σχεδιασμού που πραγματοποίησε η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα η Μονάδα Ψηφιακής Προσβασιμότητας, με την αρωγή της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης (ΒκΠ). Κεντρικό θέμα του διαγωνισμού ήταν η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) και πως η χρήση της μπορεί να βοηθήσει Άτομα και κυρίως Φοιτητές με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους, αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το Τμήμα της εύχεται καλή επιτυχία.
ΠερισσότεραΕπίσκεψη φοιτητών τμήματος στην εταιρεία Gaea Products S.A.
Στο πλαίσιο ενδιαφέροντος που είχε εκφράσει προς τους φοιτητές του το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων για τη συμμετοχή του στον 12ο ετήσιο εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα, ομάδα φοιτητών του Τμήματος, συνοδευόμενη από τους Επίκουρους Καθηγητές Άρη Γιαννακά και Νικόλαο Ανδρίτσο, επισκέφθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Gaea Products S.A. στο Αγρίνιο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας και συμμετοχής στον ανωτέρω διαγωνισμό, μαζί και με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων…
ΠερισσότεραΤα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο
Την Τρίτη 22/3/2022 επισκέφθηκαν το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Αγρίνιου στα πλαίσια της δράσης «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο». Οι μαθητές παρακολούθησαν μία παρουσίαση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Τμήματος και των δυνατοτήτων και ευκαιριών που δίνονται στους φοιτητές και τους αποφοίτους για συνέχιση των σπουδών τους και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από μέλη ΔΕΠ ξεναγήθηκαν στους χώρους του Τμήματος, παρακολούθησαν μέρος της εργαστηριακής άσκησης που διεξαγόταν παρουσία των φοιτητών και είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στα ερευνητικά εργαστήρια, όπου είδαν από κοντά τις σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα με τα…
Περισσότερα