Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ και υπό την αιγίδα του εκδήλωση των φοιτητών των μαθημάτων “Μεθοδολογία Παραγωγής Πολιτισμικών και Πολυμεσικών Τίτλων” του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και “Εφαρμογές Πληροφορικής στην Τεχνολογία Τροφίμων” του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πέντε ομάδες φοιτητών από τα δύο τμήματα παρουσίασαν εφαρμογές πολυμέσων πάνω σε θέματα τροφίμων. Οι εφαρμογές αφορούσαν σε μέλι, γιαούρτι, σοκολάτα, βότανα και κρασί, ιστορικά στοιχεία, παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής τους καθώς και τα θρεπτικά τους συστατικά. Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος, κ. Στυλιανός Μπλέτσας. Το κοινό παρακολούθησε την παρουσίαση των εφαρμογών και είχε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με αυτές και να τις αξιολογήσει. Παράλληλα, δείγματα από προϊόντα τροφίμων εκτέθηκαν στον χώρο και τα λογότυπά τους αποτέλεσαν την αφετηρία για την ενεργοποίηση εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας για την ανάδειξη των τροφίμων.
Χορηγοί δειγμάτων τροφίμων:
- Βασιλείου (Γιαούρτι)
- Ζαχαροπλαστείο Λεωνίδας (Σοκολάτα)
- Κατάστημα Πασατέμπος (Βότανα)
- Οινοποιείο Γρίβας (Κρασί)
Ευχαριστούμε τους χορηγούς για τη διάθεση των δειγμάτων, τα οποία καταναλώθηκαν με το πέρας της εκδήλωσης!