Μετά την επιτυχημένη περυσινή συμμετοχή, το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον επικείμενο 13ο ετήσιο εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα. Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη βιομηχανία τροφίμων.
Ο διαγωνισμός στοχεύει στη δημιουργία καινοφανών προϊόντων διατροφής τα οποία θα παρουσιάζουν απαραιτήτως στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός τελικού προϊόντος, το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή.
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ομάδων που αποτελούνται από 2 έως 10 άτομα, οι οποίες προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ (https://www.sevt.gr/gr/news-details/HMmNsg/ecotrophelia-2022).
Το Τμήμα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους φοιτητές ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν στην ανοιχτή συνάντηση που θα γίνει την Τρίτη 01.11.2022 και ώρα 11:30 στο αμφιθέατρο του Κεντρικού Κτηρίου (Γ. Σεφέρη 2) προκειμένου να ενημερωθούν για το διαγωνισμό και να γνωρίσουν το καινοτόμο προϊόν Ελ-yum, το οποίο αναπτύχθηκε από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με την εταιρεία ΓΑΙΑ (Gaea Products S.A.) και το οποίο συμμετείχε στην περυσινή διαγωνιστική διαδικασία.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα παρακάτω μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων:
– Νικόλαος Ανδρίτσος (Επίκουρος Καθηγητής):
– Άρης Γιαννακάς (Επίκουρος Καθηγητής):
– Ιωάννης Καραμπάγιας (Επίκουρος Καθηγητής):
– Όλγα Μαλισόβα (Εντεταλμένη Διδάσκουσα):
Υπεύθυνος επικοινωνίας και συντονιστής του προγράμματος για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2023 είναι ο Δρ. Νικόλαος Ανδρίτσος.
Εκ του Τμήματος